Make your own free website on Tripod.comSHIN-BUDDHALAISUUS

浄土真宗

SHIN BUDDHISM

www.shinshufin.infoUutta! Suomenkielinen Tannisho-käännös nyt tilattavissa!

Special Contents

Shinran, An Introduction to His Thought
by Yoshifumi UEDA and Dennis HIROTA,
Kyoto, 1989.

Part 1, Introduction.
Part 2, Shinran's Life
Part 3, The Mahayana mode of Thought.
Part 4, Emergence of Pure Land Path.
Part 5, The Structure of Shinran's Thought.
Part 6, Shinran's Commentaries of Various Texts.
Part 7, Themes on Shinran's Major Work "Teaching, Practice and Realization".
Part 8, Appendices, Indices (both of the English and Japanese sections).
Part 9, Shinran's commentaries in Japanese

Please choose here:

Part 1 | Part 2 | Part 3 | Part 4 | Part 5 | Part 6 | Part 7 | Part 8 | Part 9 |

 

Uutisia

5.1.2014 Seppo Hirashiman (rev. Zuiho) suomenkielinen Tannisho-käännös on nyt tilattavissa hintaan 9e + pk.

5.1.2014 David Matsumoto on kääntänyt professori Takamaro Shigarakin japaninkielisen kirjan Shinshu no tai'i (真宗の大意) englanniksi, ja kirja on tilattavissa edullisesti esimerkiksi amazon.co.uk-sivustolta. Tämä kirja on erittäin hyvä johdanto Jodo Shinshu -koulukuntaan, shinjiniin, sekä Shinranin ajatteluun. Shigaraki osoittaa kirjassa menestyksekkäästi, että Jodo Shinshu on todellinen buddhalainen henkinen polku, eikä vain buddhalaisuudeksi naamioitua kristinuskoa, mikä usein jää valitettavasti länsimaalaiselle käsitykseksi kun puhutaan Puhtaan maan buddhalaisuudesta. Linkki Amazon.co.uk-sivustolleJohdanto

Tämä sivusto esittelee ja antaa tietoa shin-buddhalaisuudesta. Linkeissä mainituista osoitteista lisätietojen hankkimiseksi suosittelemme linkkiä AMIDA NET.

Sivuston toimituksesta on vastuussa Rev. Zuiho, jodo shinshu-buddhalaisuuden honganjiha-ryhmästä. Sivustoa toimitetaan Kiotosta, Japanista.

Shin-buddhalaisuuteen liittyvät kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita.

Yhteydenotot osoitteeseen:

Zuiho@shinshufin.info無題ドキュメント

Buddhalaisuuden tarkoituksena on johdattaa ihmisiä valaistumiseen. Se tapahtuu kehittämällä mieltä erityisten buddhalaisten harjoitusten avulla, jolloin tajunta laajenee, ja voidaan saavuttaa täydellinen valaistuminen eli buddha-tila, joka määritellään korkeimmaksi tajunnan ja tietoisuuden tilaksi maailmankaikkeudessa. Opin esitti alunperin intialainen Shakyamuni (Gautama) Buddha 2500 vuotta sitten, mutta hän sanoi olevansa vain yksi monista buddhista, joita on ollut aikaisemmin ja tulee olemaan myöhemmin. Buddhalaisessa maailmankaikkeudessa ei ole luoja-Jumalaa, vaan sen asuttavat erilaiset buddhat, jotka ovat saavuttaneet korkeimman mahdollisen tajunnan tilan, jonka ominaisuuksia ovat suuri viisaus ja myötätunto kaikkia eläviä olentoja kohtaan. Buddhalaisuudessa ihminen on vain varsin vaillinainen elävien olentojen ryhmä, vaikkakin ainoa ryhmä, jonka jäsenet pystyvät systemaattiseen harjoitukseen korkean tajunnan tason saavuttamiseksi. Katsottiin, että hyvien tulosten aikaansaaminen edellytti kokopäivätöistä harjoitusta ideaalisissa olosuhteissa ts. asumista luostarissa. Tärkein harjoitusten ryhmä olivat erilaiset meditaatio- eli keskittymisharjoitukset. Päämäärä, buddha-tilan saavuttaminen, oli käytännössä erittäin vaikeaa. Buddhalaisuuden mukaan meditaatioharjoitus vaatii ollakseen tuloksekasta eettisten ohjeitten seuraamista. Toisaalta, meditaatio sinänsä ei johda buddha-tilaan, vaikkakin joihinkin korkeisiin tajunnan tiloihin, joista buddhalaisuudessa puhutaan. On tarpeen myös kehittää viisautta, siinä mielessä kuin se buddhalaisuudessa määritellään. Asiaa on selitetty buddhalaisissa kirjoituksissa. Harjoituksen ketju on siis moraali, meditaatio ja viisaus. Tie on siis vaikea. Niinpä käytännön päämääräksi vakiintui jonkin buddha-tilaa alemman, mutta silti korkean olemisen tilan saavuttaminen. Näitä korkeampia tiloja, ja niiden tunnusmerkkejä on selvitetty tarkoin buddhalaisissa pyhissä kirjoituksissa. Vähitellen buddhalaisuus alkoi haarautua erilaisiin oppisuuntiin, jotka perustuivat joko erikoistumiseen johonkin buddhalaisen opin tai filosofian osaan tai johonkin kunkin oppisuunnan buddhalaiseen harjoitusmenetelmään. Samalla kehittyi ajatus etsiä helpompia keinoja valaistumisen saavuttamiseksi kuin perinteiset vaikeat harjoitukset.

Ehkä omaperäisimmän suunnan kehitti japanilainen munkki Shinran (親鸞), joka 20-vuotisen buddhalaisen munkin uran aikana Japanin arvovaltaisen tendai-buddhalaisuuden keskuspaikan, Kioton Hiei-vuoren temppeleissä toimien ja sen luostareissa asuen oli perinpohjin perehtynyt buddhalaisiin kirjoituksiin ja buddhalaiseen uskonnonharjoitukseen. Shinran päätyi tulokseen, että perinteinen buddhalaisuus on varsin tehotonta: tulokset eivät ainakaan Hiei-vuorella olleet kovinkaan ihmeellisiä. Shinran alkoi selvittää asiaa ja alkoi edelleen kehittää edelleen jo 200-luvulla Intiassa alulle saatettua ja myöhemmin Kiinassa kehitettyä helpon tien buddhalaisuutta. Shinran tulkitsi kirjoituksia uraauurtavasti uudella tavalla ja loi perinteen joka edelleen vaikuttaa voimakkaasti, ja jonka perustalle on rakennettu Japanin suurin uskonto, Jodo Shinshu. Tässä sivustossa esitellään Shinranin opetuksia eli shin-buddhalaisuutta.


NAMU AMIDA BUTSU

"Turvaudun Amida Buddhaan"


Shin-buddhalaisuus on päivitetty viimeksi 21.12.2013

Sisältö

Shinranin opetuksen esittely
Elämä ja Shinjin
Tannisho A
Tannisho B
Juseige
Sanbutsuge
Shoshingen esittely
Shoshinge
Kysymyksiä ja vastauksia
Kysymyksiä ja vastauksia, sarja 2
Patriarkat
Japanin buddhalaisuus
Asura's Harp: Book Review
Japanese Buddhism
Linkit
English Summary


Ilmainen www-laskuri